LanguageWire stiler endnu højere med CataCap som partner

30. maj - 2017

Kapitalfonden CataCap erhverver aktiemajoriteten i LanguageWire, der er blandt de førende oversættelsesbureauer i verden. Virksomheden, der blev etableret i 2000, har siden sin start leveret positiv vækst i kraft af nytænkning og stærke kunderelationer. CataCap skal bidrage til at niveauskifte LanguageWires position på nuværende og nye markeder. Det sker i partnerskab med stifter Henrik Lottrup, der fortsætter som CEO og medejer, samt senior management i LanguageWire.

LanguageWire er en dansk teknologi- og oversættelsesvirksomhed, der blev stiftet i 2000. I dag har LanguageWire mere end 5.200 certificerede freelanceoversættere tilknyttet og godt 150 fuldtidsmedarbejdere fordelt på kontorer i otte europæiske lande, herunder på de to teknologiudviklingscentre i Kiev og Gdansk. Siden opstarten har LanguageWire været en profitabel forretning og omsætter i dag for ca. 200 mio. kr.

”Vi har de seneste år været en virksomhed i massiv udvikling. Vi har skabt et unikt platformskoncept til gavn for vores kunder og translatører med et stort potentiale både på eksisterende og nye markeder. Derfor er vi rigtig glade for at få en aktiv partner i CataCap, der både finansielt og gennem deres operationelle erfaring og ekspertise kan være med til at løfte og accelerere virksomhedens vækstpotentiale,” siger Henrik Lottrup, CEO i LanguageWire.

Henrik Lottrup fortsætter som CEO i LanguageWire og vil fortsat eje en betydelig andel af virksomheden. Senior management i LanguageWire fortsætter også som aktionærer.

”Det har været centralt for mig at få en partner om bord, som forstår vores forretningsmodel og deler vores vision. Det ligger i virksomhedens DNA at sørge for, at kundernes oversættelsesprocesser bliver så enkle og ukomplicerede som muligt. Det, tror vi, er et vindende vækstkoncept, og vi glæder os til at fortsætte et nyt og ambitiøst kapitel i virksomhedens historie sammen med CataCap,” siger Henrik Lottrup, CEO i LanguageWire.

Store muligheder for at vækste i de kommende år

Det globale marked for Language Service Providers udgør i dag godt 40 mia. dollars per år, og analyser peger på en vækst på +10% fremadrettet. En vækst der ikke mindst er drevet af det stigende behov for flersproget, digitalt indhold.

”LanguageWire har formået at skabe en platformsbaseret forretningsmodel med udviklingen af en højteknologisk IT-platform, der betyder, at virksomhedens ydelser bliver en integreret del af kundernes forretning og medvirker til at skabe en mere enkel arbejdsproces. Det er et solidt koncept, som kunderne i den grad køber ind på, og et koncept vi ser et stort vækstpotentiale i både på nuværende og nye markeder,” siger Rasmus Lokvig, director i CataCap.

LanguageWire servicerer i dag mere end 2.000 kunder om året fra mange forskellige brancher. Særligt blue-chip kunder i B2C- og marketingsegmenterne, der har en høj frekvens af kommunikation med lokale forbrugere på deres lokale sprog.

”Vores ambition er at niveauskifte LanguageWire inden for de næste 3-5 år, både gennem organisk og akkvisitiv vækst, og at blive en endnu stærkere strategisk partner for vores nationale og internationale kunder, som oplever et stigende behov for oversættelse,” siger Rasmus Lokvig, director i CataCap.

Investeringen i LanguageWire er den ottende investering for den fire år gamle kapitalfond CataCap. Fonden fokuserer på at katalysere niveauskift i mindre og mellemstore danske virksomheder med højt vækst- og udviklingspotentiale.

CataCap blev rådgivet af Gorrissen Federspiel, Arthur D. Little og Deloitte på henholdsvis det juridiske, kommercielle og finansielle område.

LanguageWire blev rådgivet af BOX associates, Mazanti-Andersen Korsøe Jensen og PwC på henholdsvis corporate finance-området, det juridiske og finansielle område.

For yderligere information kontakt venligst:

 

CATACAP

Rasmus Lokvig, Director
+45 23 43 25 74
rpl@catacap.dk

 

LanguageWire

Henrik Lottrup, CEO
+45 26 87 02 00
hl@languagewire.com