CataCap investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder

CataCap investerer i virksomheder med en omsætning i intervallet DKK >50 – 1.200 mio.

Mange mindre og mellemstore virksomheder SMV segmentet har i dag kun begrænset adgang til kapital til investering i vækst og øget produktivitet, og mange efterspørger sparring udefra.

For CataCap er SMV-segmentet særligt interessant, fordi mange af disse virksomheder rummer et uforløst potentiale. Samtidig er der blandt de mindre og mellemstore virksomheder generelt en stor interesse for at indgå partnerskaber, som kan booste deres udvikling og værdi.

investeringsfokus

CataCap fokuserer på virksomheder med:

  • En nyskabende forretningsmodel med langsigtet eksistensberettigelse
  • Et underliggende potentiale for, at CataCap kan katalysere niveauskift i omsætning og indtjening
  • Behov for tilførsel af kapital og komplementære ledelses- og operationelle ressourcer til at realisere udviklingspotentialet
  • En ledelse med evner og motivation til at drive udviklingen og som deler CataCaps ambitiøse mål om værdiskabelse

Investeringskriterier:

  • Vi investerer gerne i partnerskab med eksisterende ejere
  • Ledelsen i virksomheden investerer sammen med CataCap
  • Vi er majoritetsinvestor
  • Primært fokus på Danmark med mulighed for selektive investeringer i nærmarkeder

Porteføljeselskaber

REKOM

REKOM er Skandinaviens største nattelivskoncern, der ejer og driver over 80 barer og natklubber i Danmark, Norge og Finland – med flere på vej

Selskabet opererer en række koncepter der spænder fra afterski barer til cocktailbarer og natklubber – nogen som stand-alone og andre som populære kædekoncepter hvor flagskibet er det populære Heidi’s Bier Bar med 12 venues på tværs af Skandinavien

REKOM blev stiftet i 2007 og har i dag over 2500 ansatte på tværs af hovedkontoret i København, og de fem administrative kontorer fordelt over Skandinavien.

Hovedtal 2017
Omsætning DKK 356m
EBITDA DKK 61m
Medarbejdere 2500+
Bestyrelse Under etablering
Direktion Adam Falbert (CEO)
Jesper Schaltz (CFO)
Jonathan Grumme(COO)
CataCap’s investering
Ejerskab 53%
Investeringsår 2018
Ansvarlig partner Vilhelm Hahn-Petersen
2017 Årsrapport Download

LanguageWire

LanguageWire er et af de førende oversættelsesbureauer på verdensplan og servicerer mere end 2.000 kunder om året. Kunder kommer fra mange forskellige brancher og tæller bl.a. Samsung, Danske Bank, Audi og Bosch.

LanguageWire har mere end 5.200 certificerede freelanceoversættere tilknyttet og godt 150 fuldtidsansatte fordelt på kontorer i København, Stockholm, Göteborg, Oslo, London, Hamburg, München og de to teknologiudviklingscentre i Kiev og Gdansk.

Virksomhedens højteknologiske onlineplatform giver kunderne adgang til et globalt netværk med sprogspecialister, oversættere, korrekturlæsere, tekstforfattere, DTP, engineers og voiceover-talenter. Platformen kan tilpasses kundernes behov, så processer f.eks. omkring oversættelsesopgaver bliver enkle og ukomplicerede.

Hovedtal 2017
Omsætning DKK 210m
EBITDA DKK 26m
Medarbejdere 112
Bestyrelse Jens Harsaae (formand)
Rasmus Lokvig
Jens Hahn-Petersen
Carsten Knudsen
Gert Sylvest
Jørgen Bardenfleth
Henrik Lottrup
Direktion Henrik Lottrup (CEO)
Lars Olesen (CFO)
Stig Jørgensen (COO)
Søren Schønnemann (CCO)
CataCap’s investering
Ejerskab 66%
Investeringsår 2017
Ansvarlig partner Rasmus Lokvig
2017 Årsrapport Download

TP Aerospace

Med hovedkvarter i Danmark er TP Aerospace specialiseret i salg og service af hjul og bremser til flyselskaber verden over. Selskabet, der blev stiftet i 2008, havde ved udgangen af 2017 234 ansatte fordelt på kontorer, lagerbygninger og servicecentre i Europa, USA og Asien.

TP Aerospace opererer i ”eftermarkedet” og køber brugte hjul og bremser, som repareres og certificeres i interne MRO værksteder. De certificerede dele distribueres til kunderne gennem to kanaler; handel på spotmarkedet og gennem langtidskontrakter, som giver flyselskaberne en samlet integreret løsning. Langtidskontraktsforretningen er vokset hastigt i de seneste år, og udgør i dag ca. 60% af den samlede omsætning.

Hovedtal 2017
Omsætning USD 87m
EBITDA USD 28m
Medarbejdere 234
Bestyrelse Flemming Jensen (Formand)
Peter Ryttergaard (Næstformand)
Andrew Hoad
Jesper Blom
Michael John Humphreys
Jesper Abildskov Blom
Vilhelm Hahn-Petersen
Nina Fisker Olesen
Direktion Peter Lyager (CEO)
Thomas Ibsø (President)
CataCap’s investering
Ejerskab 44% (75% af stemmerne)
Investeringsår 2017
Ansvarlig partner Peter Ryttergaard
2017 Årsrapport Download

CASA

CASA er én af Danmarks førende udviklings- og entreprenørselskaber med aktiviteter over hele landet. Virksomheden udvikler, opfører og renoverer boliger, erhvervsejendomme og offentlige byggerier og er desuden deltager i en række danske OPP-projekter.

CASA differentierer sig fra andre førende spillere igennem en kombination af stærke udviklings- og byggekompetencer der tillader selskabet at levere kreative projekter og løfte komplicerede opgaver for bygherren.

Med en årlig omsætning på over kr. 1,5 mia. og mere end 170 medarbejdere er CASA en foretrukken samarbejdspartner for en række professionelle bygherrer, herunder danske og udenlandske ejendomsselskaber, pensionskasser, kapitalfonde og almene boligselskaber.

Hovedtal 2018
Omsætning DKK 1.751m
EBITDA DKK 110m
Medarbejdere 135
Bestyrelse Eivind Kolding (Formand)
Vilhelm Hahn-Petersen
Peter Ryttergaard
Søren Ulslev
Michael Mortensen
Direktion Torben Modvig (CEO)
Jan Aarestrup (CFO)
Peter Rosengreen (COO)
Michael Storgaard (CLO)
CataCap’s investering
Ejerskab 58%
Investeringsår 2016
Ansvarlig partner Vilhelm Hahn-Petersen
2017 Årsrapport Download

SkyBrands

SkyBrands er den førende leverandør af home-tekstiler med licenseret print i Norden og i centrale europæiske lande. Selskabet ejer licenser til at producere og sælge brands som Universal, Warner, Disney, Versace, Ferrari samt en række større fodboldklubber til detailforhandlere. Kerneområdet er home-tekstiler, mens apparel-produkter udgør en mindre del af forretningen.

Siden stiftelsen af SkyBrands i 2008 har selskabet, med hovedsæde i Vejle, oplevet markant vækst. Produktionen er outsourcet og varer leveres direkte til detailforhandlere.

Hovedtal 2017
Omsætning DKK 177m
EBITDA DKK 11m
Medarbejdere 29
Bestyrelse Hans Nielsen (formand)
Jens Hahn-Petersen (næstformand)
Vilhelm Hahn-Petersen
Stig Løkke Pedersen
Direktion Jesper Dahl Sommer (CEO)
CataCap’s investering
Ejerskab 59%
Investeringsår 2015
Ansvarlig partner Jens Hahn-Petersen
2017 Årsrapport Download

GSV Materieludlejning

GSV er Danmarks førende udlejer af maskiner og materiel til entreprenører og byggefirmaer samt offentlige og industrielle kunder. Selskabet har ansatte på tværs af et landsdækkende depotnetværk og tilbyder markedets bredeste produktportefølje, der bl.a. tæller lifte, platforme, stilladser, pavilloner og skurmateriel samt bygge- og anlægsmateriel.

GSV er en one-stop shop for kunderne og fokuserer på at levere det højeste service niveau og de mest innovative produktløsninger.

Hovedtal 2017
Omsætning DKK 844m
EBITDA DKK 295m
Medarbejdere 382
Bestyrelse Carsten Knudsen (Formand)
Peter Ryttergaard
Vilhelm Hahn-Petersen
Jens Nyhus
Steve Corcoran
Dan Portin
Direktion Dan Protin (CEO)
Jesper Bramming (CFO)
Frank Olesen (COO)
CataCap’s investering
Ejerskab 38% (91% af stemmerne)
Investeringsår 2015
Ansvarlig partner Peter Ryttergaard
2017 Årsrapport Download

Lyngsoe Systems

Lyngsoe Systems er en af verdens førende udviklere og systemintegratorer af automatiserings- og logistikløsninger til biblioteker, postvæsener, produktions- og distributionsfirmaer samt lufthavne og flyselskaber. Selskabet har designet, installeret og vedligeholdt styrings-, kvalitetsmålings- og track-and-tracesystemer i mere end 30 år og er førende inden for RFID teknologi (Radio Frequency IDentification).

Med over 3200 systemer implementeret i over 60 lande over hele verden har Lyngsoe Systems omfattende erfaring i kundeprocesser, systemdesign, softwareudvikling, installation, service og vedligehold, projektledelse og konsulentydelser i forbindelse med regionale og globale implementeringer.

Hovedtal 2017
Omsætning DKK 260m
EBITDA DKK 28m
Medarbejdere 194
Bestyrelse Jørgen Bardenfleth (Formand)
Rasmus Lokvig
Vilhelm Hahn-Petersen
Jesper Jarlbæk
Carsten Knudsen
Finn Mathiassen
Direktion Villads Thomsen (CEO)
Per K. M. Andersen (CFO)
Peter Jeggesen (COO)
CataCap’s investering
Ejerskab 79%
Investeringsår 2014
Ansvarlig partner Rasmus Lokvig
2017 Årsrapport Download

HB-Care

HB-Care er den førende aktør i Danmark inden for befordring af borgere med særlige behov, herunder handicappede, ældre og skoleelever. Selskabet driver en moderne flåde på 235 busser, som er tilpasset og optimeret til brugernes behov. Handicap-Befordring, som blev stiftet i 1981, ændrede i 2018 navn til HB-Care. De opererer på lange kontrakter med kommunerne og trafikselskaberne, primært i hovedstadsområdet samt i mindre omfang resten af Sjælland.

Med mere end 30 års erfaring i branchen fokuserer HB-Care på at sikre de daglige brugere en tryg og personlig service, samtidig med at selskabet tilbyder en effektiv og punktlig afvikling af kommunernes og trafikselskabernes behov for specialtransportydelser.

Hovedtal 2016
Omsætning DKK 274m
EBITDA DKK 36m
Medarbejdere 390
Bestyrelse Sonny Nielsen (Formand)
Jens Hahn-Petersen
Peter Ryttergaard
Andreas Christensen
Direktion Tim Normann (CEO)
Lennart Vigenberg (CFO)
Flemming Bloch (COO)
CataCap’s investering
Ejerskab 89%
Investeringsår 2014
Ansvarlig partner Jens Hahn-Petersen
2017 Årsrapport Download

Mobylife

Mobylife er Nordens førende leverandør af reparation og service af mobiltelefoner og tablets med aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Reparationsvolumen genereres af kontrakter med teleoperatører og retailere og reparationer udføres på licens fra producenterne. I tillæg til kerneydelserne indenfor reparation tilbyder selskabet relaterede services, herunder Mobile Device Management løsninger.

Efter en årrække med kraftig vækst i Danmark og Sverige blev Telecare i foråret 2014 lagt sammen med de to største konkurrenter i Norge og Finland, Deltaservice og Optima, hvorved det nordiske marked blev konsolideret under navnet Mobylife. Selskabets pan-nordiske platform og store reperationsvolumen sikrer et højt serviceniveau og konkurrencedygtige turnaround tider.

Hovedtal 2017
Omsætning DKK 587m
EBITDA DKK 30m
Medarbejdere 390
Bestyrelse Mads Middelboe (Formand)
Vilhelm Hahn-Petersen
Peter Ryttergaard
Jacob Thygesen
Direktion Jakob H. Kraglund (CEO)
Jacob Halberg (CFO)
CataCap’s investering
Ejerskab 96%
Investeringsår 2013
Ansvarlig partner Vilhelm Hahn-Petersen
2016 Årsrapport Download