CataCap skaber markedsleder inden for digital markedsføring

30. oktober - 2019

CataCap har investeret i og fusioneret DanaWeb og Optimeo, der leverer digitale markedsføringsydelser til over 13.000 små og mellemstore virksomheder. DanaWeb og Optimeo har hver især oplevet stigende efterspørgsel for digitale services hos små og mellemstore virksomheder og sammenlægningen er et naturligt skridt i ambitionen om at tilbyde stadigt flere produkter og serviceydelser for dermed at blive den naturlige digitale markedsføringspartner i Danmark.

Markedet for digitale markedsføringsydelser er i rivende udvikling, og efterspørgslen på digital synlighed blandt små og mellemstore virksomheder stiger støt. Det har fået CataCap til at investere i de to danske virksomheder DanaWeb og Optimeo.

“Markedet for digitale markedsføringsydelser vokser, og vi ser derfor et stort potentiale i at understøtte ambitionerne hos Kenneth Stampe i DanaWeb og Silas Ystrøm og Kuno Ystrøm i Optimeo. Udover at sætte ekstra turbo på den flotte udvikling og vækst, som begge virksomheder oplever, kan vi nu forløse en lang række synergier til gavn for kunder og medarbejdere” fortæller Rasmus Lokvig, partner i CataCap om investeringen, der er kapitalfondens nummer 11.

Nye løsninger til skarpe priser

DanaWeb og Optimeo får tilsammen en portefølje på mere end 13.000 kunder, som kan se frem til nye produkter og innovative løsninger inden for digital markedsføring. Selvom kunderne i begyndelsen ikke vil opleve markante forandringer – da de to brands fastholdes – er man i begge virksomheder overbevist om, at fusionen vil skabe grobund for nye initiativer.

”Vores kunder, der tæller både håndværkeren og revisoren, er optagede af at drive deres forretninger. Derfor er det helt afgørende, at vi kan tilbyde enkle og effektive løsninger, der fx sikrer, at en tømrers virksomhed dukker op, når en potentiel kunde søger på nettet. Ved at gå sammen med Optimeo kan vi tilbyde endnu bedre digitale markedsføringsløsninger til skarpe priser”, fortæller Kenneth Stampe, DanaWeb, der bliver administrerende direktør i den sammenlagte virksomhed.

Også i Optimeo ser man frem til sammenlægningen.

”DanaWeb er den største spiller på markedet, og deres tilgang til digital markedsføring komplementerer vores på flere fronter. Vi er slet ikke i tvivl om, at sammenlægning er det næste logiske skridt for Optimeo for at sætte ekstra fart på væksten,” fortæller Silas Ystrøm, stifter og direktør i Optimeo.

”Med sammenlægningen skaber vi den førende one-stop-shop, hvor vi kan tilbyde kunderne præcis den løsning der er optimal for dem inden for digital markedsføring. Vi kommer altså til at tilbyde hele paletten,” siger Kuno Ystrøm, der også er stifter og direktør i Optimeo. Begge brødre fortsætter i den nye ledelse.

Høje vækstambitioner – også i udlandet

Selvom fusionen mellem DanaWeb og Optimeo kun lige er ved at manifestere sig, så er ambitionerne hos både CataCap, DanaWeb og Optimeo høje. Ifølge CataCap, som ejer majoriteten i den sammenlagte virksomhed, er planen at vækste både organisk og gennem de rette akkvisitioner i både ind- og udland.

”Siden første møde har der hersket en stor tillid mellem os og vi deler det fælles fremtidsbillede. DanaWeb og Optimeo er begge seriøse spillere på markedet, og vi ser et helt enormt drive hos Kenneth, Silas og Kuno samt resten af medarbejderne i de to virksomheder. Derfor er jeg overbevist om, at vi med den fælles platform har lagt i støbeskeen til at blive den foretrukne markedsføringspartner,” siger Rasmus Lokvig.

Ledelsen i DanaWeb og Optimeo vil tilsammen eje over 40 % af den fusionerede virksomhed. Formanden for den nye bestyrelse bliver Jens Harsaae, der også er bestyrelsesformand i oversættelsesgiganten LanguageWire, som indgik partnerskab med CataCap i 2017 og siden da har opkøbt virksomheder både i ind- og udland.

Ingen af parterne ønsker at oplyse købssummen.

For yderligere information kontakt venligst:
Rasmus Lokvig, Partner, CataCap
Tel: +45 23 43 25 74
Mail: rpl@catacap.dk

 

Om CataCap

CataCap investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder, som har markant udviklingspotentiale og en nyskabende forretningsmodel med langsigtet eksistensberettigelse.
Idégrundlaget er at katalysere holdbare niveauskift gennem en systematisk og konsekvent tilgang til styrkelse af forretningsudvikling, operationelle processer og ledelses-kompetencer i et aktivt samspil med en række strategiske partnere og virksomhedernes ledelse og medarbejdere.
CataCap er en aktiv og engageret ejer. Den systematiske hands-on tilgang til udvikling af fondens virksomheder har til formål at øge både hastigheden og holdbarheden af virksomhedernes niveauskift og dermed skabe langsigtet værdi for alle stakeholders – og et stabilt merafkast til investorerne.

www.catacap.dk

 

Om Optimeo

Optimeo er en professionel spiller på det danske marked inden for webudvikling samt markedsføring til mindre- og mellemstore virksomheder. Optimeo er 55 ansatte der servicerer mere end 1000 kunder og vi fokuserer på at skabe lange kunderelationer ved at kombinere et højt service- niveau med målbare resultater. Vores tilgang til branchen er nytænkende, samtidig med at vi værner om de traditionelle værdier, hvor en “aftale er en aftale”.

www.optimeo.dk

 

Om DanaWeb

DanaWeb er med sine godt 130 medarbejdere Danmarks største webbureau med hovedkontor i Herlev og salgsafdelinger i Aalborg, Aarhus, Odense samt et svensk datterselskab, DanaWeb AB. Vi er leverandør af hjemmesider og online marketing, og vi er et full-service webbureau. Det vil sige, at vi har ansvar for hele processen fra webdesign, udvikling, hosting samt markedsføring og løbende rådgivning. Som kunde hos DanaWeb kan du forvente effektivitet, brugervenlige produkter, konkurrencedygtige priser samt fokus på god kundeservice.

www.danaweb.dk