CataCap lukker sin første fond med ca. 1,1 mia. kroner i kapital

12. september - 2014

For første gang i mange år er en dansk kapitalfond startet fra bunden uden at have sponsorinvestorer med fra start. Fokus på investering i mindre og mellemstore virksomheder med et markant udviklingspotentiale og CataCap’s målrettede model for operationel værdiskabelse har gjort, at CataCap har kunne tiltrække en række professionelle investorer, heraf 40 % udenlandske. Kapitalrejsningen er nu afsluttet med ca. 1,1 mia. kroner.

CataCaps investeringsfokus er mindre og mellemstore virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale, en nyskabende forretningsmodel og langsigtet eksistensberettigelse. CataCap har foretaget tre nye investeringer og to tilkøb siden fondens etablering i december 2012. Nu har CataCap overgået sit eget mål for fondens størrelse på 0,8-1,0 mia. kr. ved netop at have underskrevet aftaler med de sidste investorer, så CataCap i alt har 1,1 mia. kr. til at investere i small-cap segmentet:

“Da vi startede dialogen med potentielle investorer i 2012, nåede vi kort tid efter vores første mål om at rejse 500 mio. kr. i kapital til at investere for. Det var en spændende, men også krævende rejse, da 2012 var et historisk dårligt år i Europa at rejse penge i. At vi nu efter godt halvandet år har rejst i alt 1,1 mia. kr., overgår vores forventninger og er en tydelig blåstempling af vores forretningsmodel og udvikling til dato”, siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap.

Det høje tempo og evnen til at levere på forretningsmodellen siden etableringen af CataCap har været en del af tiltrækningskraften. F.eks. er CataCaps første investering, Telecare, mere end tredoblet i størrelse på mindre end et år ved køb af de to største nordiske konkurrenter i ét hug, der dermed har skabt en klar markedsleder. Det er samtidig første gang i Danmark, at en obligationsudstedelse er brugt til at finansiere køb i small-cap segmentet. På den vis er der opnået betydeligt bedre vilkår, end hvad der kan skaffes via bankerne.

40 % procent af de 1,1 mia. kr. er hentet fra udenlandske investorer. De tæller blandt andre paneuropæiske Access Capital Partners og globale Adveq med hovedkvarter i Zürich, hvis investering samtidig er den første nogensinde i Danmark. Og det er nye tider i Danmark, hvor udenlandske investorer har været tilbageholdende med midlerne til small-cap fonde, navnlig i en ny fond:

“Udenlandske investorer har i stigende grad fået øjnene op for small-cap virksomheder, fordi der er et større udvalg af attraktive investeringsmål end blandt de større virksomheder. Men det kræver også, at man som fond kan vise konkrete resultater og vise sin egen værdi i markedet. Der findes ingen genvej, det at rejse penge er ikke a walk in the park. Derfor er vi også glade for, at vores hårde arbejde nu bærer frugt”, fortsætter Vilhelm Hahn-Petersen.

CataCap forventer at investere midlerne fra sin første fond i yderligere en række mindre og mellemstore virksomheder inden for de næste år, dels som nye investeringer og dels som tilkøb til videreudvikling af eksisterende virksomheder i porteføljen.

For yderligere information kontakt venligst:

Vilhelm Hahn-Petersen, Partner
+45 71 99 19 01
vhp@catacap.dk