CataCap køber AerFin

24. september - 2019

CataCap har, i partnerskab med ledelsen, købt det UK-baserede AerFin Holdings fra CarVal Investors. AerFin er en førende global specialist i levering af aftermarket løsninger til flybranchen. Selskabets team af specialister leverer skræddersyede services inden for salg og leasing af hele fly og flymotorer, samt salg af reservedele ad-hoc eller på kontraktbasis. AerFin omsatte i 2018 for DKK 760 mio. med EBITDA på DKK 140 mio. Med CataCap som ny hovedaktionær, er det hensigten sammen med stifter og CEO, Bob James, og den øvrige ledelse, at styrke platformen yderligere og gøre virksomheden klar til yderligere international ekspansion.

 

Købet af AerFin er CataCap’s anden platformsinvestering i aviation aftermarket sektoren. AerFin er samtidig CataCap’s første platformsinvestering uden for Danmark. Investeringen foretages med Schroder Advecq som co-investor.

AerFin har indtil nu demonstreret betydelig årlig vækst. I perioden 2015-2018 er omsætningen øget med 38% årligt. Selskabet forlænger levetiden for flydele, og tilbyder dermed omkostningseffektive løsninger for flyselskaber samtidigt med, at genbruget af flydele nedsætter miljøpåvirkningen. Markedet for brugte fly og flydele er generelt attraktivt med stærke vækstrater. Markedsvæksten forventes at ligge i niveauet 6-7 % årligt frem mod 2029. Væksten er primært drevet af flyselskabernes stigende fokus på omkostninger og miljøpåvirkning.

”AerFin er en unik virksomhed i en global sektor og de har vundet flere priser for markant vækst. Vi har haft dem i kikkerten i en længere periode, og er imponerede over den stærke forretningsmodel og ledelsesholdet bag den. Efter købet af TP Aerospace i 2017, har vi udviklet en klar ambition om at øge vores tilstedeværelse i sektoren. Vi har et godt kendskab til branchen, og vi er overbeviste om, at AerFin er en særdeles god platform, og at CataCap er den rette partner til at hjælpe AerFin til yderligere vækst”, udtaler Peter Ryttergaard, Partner i CataCap.

AerFin’s grundlægger og CEO, Bob James, som beholder en betydelig ejerandel i virksomheden, udtaler: ”Jeg er meget tilfreds med at annoncere partnerskabet med CataCap. Jeg er overbevist om, at vi sammen kan fortsætte og øge den profitable vækst i seskabet, og yderligere udvikle AerFin sammen. CataCap har den rette indgangsvinkel til udviklingen af selvskabet til fordel for vores ansatte, kunder og leverandører”.

 

 

Planer om fortsat ekspansion

Bob James vil, sammen med den øvrige ledelse, fortsat stå i spidsen for virksomheden med en klar ambition om at fortsætte den organiske vækst. I forbindelse med transaktionen har selskabet sikret finansiering til at understøtte den fortsatte vækst og forretningsudvikling.

Closing af handlen er underlagt almindelige vilkår og forventes at finde sted i oktober.

CataCap har fået bistand af Baker & McKenzie, Deloitte og Oliver Wyman, som henholdsvis juridisk, finansiel og kommerciel rådgiver.

AerFin’s ejere er i salget af virksomheden blevet rådgivet af EY Corporate Finance, A&L Goodbody og KMPG.

Ledelsen blev rådgivet af Osborne Clarke and Grant Thornton.

For yderligere information kontakt venligst:

CataCap
Peter Ryttergaard, Partner
Tel.: +45 30 20 36 04
E-mail: pry@catacap.dk
AerFin
Bob James, CEO
Tel.: +44 29 2010 9891
E-mail: bob.james@aerfin.com
CarVal
Justin Bradburn
Tel. +65-6911-3795
E-mail: justin.bradburn@carval.com
EY
Charles Berkeley
Tel. +44 20 7760 9189
E-mail: cberkeley@uk.ey.com

 

Om CataCap

CataCap investerer i mindre og mellemstore danske virksomheder, som har markant udviklingspotentiale og en nyskabende forretningsmodel med langsigtet eksistensberettigelse.
Idégrundlaget er at katalysere holdbare niveauskift gennem en systematisk og konsekvent tilgang til styrkelse af forretningsudvikling, operationelle processer og ledelses-kompetencer i et aktivt samspil med en række strategiske partnere og virksomhedernes ledelse og medarbejdere.
CataCap er en aktiv og engageret ejer. Den systematiske hands-on tilgang til udvikling af fondens virksomheder har til formål at øge både hastigheden og holdbarheden af virksomhedernes niveauskift og dermed skabe langsigtet værdi for alle stakeholders – og et stabilt merafkast til investorerne.

www.catacap.dk

 

Om AerFin

AerFin er en førende specialist i service- og vedligeholdelsesløsninger inden for fly og flymotorerdele. Selskabet har en omfattende beholdning af brugte renoverede reservedele af høj kvalitet. Disse benyttes til at servicere kunder over hele verden og medvirker til reduktion af vedligeholdelsesomkostningerne. Selskabet har særligt fokus på Airbus A320 serien og Boeing 737 serien, samt regionale fly. AerFin tilbyder en bred vifte af services med kontraktlige supportløsninger for flyselskaber, foruden leasing af flymotorer og APU (Auxiliary Power Units), og nyskabende reservedelsprogrammer for vedligeholdesindustrien. AerFin tilbyder også lettere motorrenovering på egne certificerede faciliteter.

www.aerfin.com

 

Om CarVal Investors

CarVal Investors er en globalt førende alternativ investment manager, som fokuserer på det alternative finansieringsmarked. Siden 1978 har CarVal’s team ageret i kreditmarkedet og foretaget opportunistiske investeringer med samlet 5360 transaktioner med en samlet værdi på USD 116 mia. i 80 lande. CarVal Investors har i dag USD 10 mia. under forvaltning i form af låneporteføljer, struktureret kredit, og fysiske aktiver.

www.carvalinvestors.com