CataCap investerer i boligtekstil- og tøjkometen SkyBrands A/S

2. juni - 2015

Kapitalfonden CataCap erhverver aktiemajoriteten i SkyBrands A/S, Nordens førende leverandør af boligtekstiler og tøj med kendte internationale brands som Disney, F.C. Barcelona, Real Madrid og Universals Minions. SkyBrands A/S er vokset eksplosivt siden sin etablering i 2008 og opnåede i 2014 en 31.plads på Børsens liste over danske gazelle-virksomheder. CataCaps investering skal sikre den fortsatte vækst i Europa og Mellemøsten.

SkyBrands A/S bliver med CataCaps investering yderligere styrket og rustet til at fokusere endnu mere på sine kunder, der tæller de største detailkæder i hele Europa og Mellemøsten. Dermed er vejen banet for at fortsætte virksomhedens imponerende vækstrejse. Det var en vækstrate på 635,4 procent, der førte til top-50 placeringen på sidste års Gazelle-liste.

SkyBrands A/S har licensrettigheder til en lang række kendte internationale brands som Disney, F.C. Barcelona, Real Madrid, Ferrari og Universals Minions. De udvikler og leverer tøj og boligtekstiler med disse brands, herunder sengesæt, håndklæder, puder, T-shirts og swimwear, til de største detailkæder i hele Europa og Mellemøsten.

SkyBrands A/S har i dag 14 medarbejdere på hovedkontoret i Vejle samt 10 medarbejdere fordelt på deres to kontorer i Dubai og Manchester (UK).

”Investeringen betyder, at vi får en endnu stærkere platform, som sikrer vores kunder innovation og konstant udvikling af produktporteføljen. Vi ser frem til at accelerere udviklingen af forretningen i et tæt samarbejde med vores kunder, partnere og licenshavere,” siger Jan Kølbek, stifter og nu tidligere hovedaktionær i SkyBrands A/S. Han har over 20 års erfaring fra detailbranchen.

Efter salget til CataCap overtager Jan Kølbek posten som CEO fra Kristian Mouritzen, der bliver ny COO. Tilsammen ejer de nu 40 procent af selskabet.

CataCap ser stort potentiale
Investeringen i SkyBrands A/S er den femte investering for den godt to år gamle kapitalfond CataCap, der fokuserer på at katalysere niveauskift i mindre og mellemstore virksomheder med højt vækst- og udviklingspotentiale.

”SkyBrands er en utrolig veldrevet virksomhed, som har været i rivende vækst siden dag ét, fordi den har en dygtig og fokuseret ledelse med et indgående kendskab til detailbranchen. Jan og Kristian har på kort tid skabt en stærk position i markedet, og det har derfor været afgørende for vores investering, at de fortsætter med en stor ejerandel i selskabet,” fortæller Jens Hahn-Petersen, partner i CataCap. Han fortsætter:

”Vi ser masser af potentiale i SkyBrands og glæder os til at forløse det potentiale i tæt samarbejde med selskabets ledelse og medarbejdere.”

For yderligere information kontakt venligst:

 

CATACAP

Jens Hahn-Petersen, Partner
+45 20 40 72 03
jhp@catacap.dk

 

SkyBrands

Jan Kølbek, CEO
+45 28 87 51 01
jk@skybrands.dk