CataCap overtager aktiemajoriteten i Lyngsoe Systems A/S

23. februar - 2014

CataCap overtager en majoritetspost i IT-virksomheden Lyngsoe Systems A/S, som er specialister i komplekse it-løsninger til logistikvirksomheder. Løsningerne benyttes til effektivisering, kvalitetsmåling og sporbarhed inden for en række forskellige brancher som postindustrien, biblioteker, fødevarer og lufthavne. CataCap investerer med henblik på at niveauskifte virksomheden i samarbejde med ledelse og medarbejdere gennem en øget udnyttelse af virksomhedens stærke markedspositioner. Den nuværende ejerkreds beholder en betydelig ejerandel i virksomheden og fortsætter i ledelsen, hvor tidligere Microsoft direktør Jørgen Bardenfleth bliver ny bestyrelsesformand.

Lyngsoe Systems er én af verdens førende systemintegratorer og softwareleverandører til komplekse logistikløsninger. Lyngsoe Systems har designet, udviklet, installeret og vedligeholdt sådanne løsninger i mere end 30 år. Firmaet er absolut førende indenfor løsninger til data capture primært baseret på radio frekvens identifikations teknologi (RFID).

Med mere end 3200 installationer over hele verden i 60 lande har Lyngsoe teamet en enestående erfaringsbase. Denne omfatter rådgivning, proces-viden, design af løsninger, softwareudvikling, service og vedligehold over hele verden.

Lyngsoe Systems har en særlig markedslederposition inden for den postale industri, hvor virksomheden samarbejder med verdens førende post-selskaber med henblik på at øge kvaliteten og nedbringe omkostninger. Virksomheden sælger derudover systemer til biblioteker, baggage-håndtering i lufthavne samt produktions- og logistikvirksomheder.

Lyngsoe Systems omsatte sidste år for ca. DKK 240 millioner og har ca. 200 ansatte fordelt i Danmark, USA, Canada, Rumænien, Sverige og Tyskland.

CataCap og Lyngsoe Systems’ ledelse har gennem en eksklusiv dialog udviklet en fælles fremadrettet strategi. Formålet er at niveauskifte Lyngsoe Systems’ salg og indtjening via en øget fokusering af virksomhedens kerneaktiviteter og stærke innovationskraft.
Adm. direktør og medejer, Finn Mathiassen udtaler:

”Vi er i ejerkredsen særdeles glade for partnerskabet med CataCap. Lyngsoe Systems’ nuværende størrelse og position på det globale marked gør, at vi synes tidspunktet var inde til at indgå et partnerskab med en professionel investor, som kan være med til at styrke de strategiske og operationelle kompetencer med henblik på at sikre virksomhedens fortsatte vækst. I denne henseende er vi overbeviste om at CataCap er den helt rigtige partner.”

Lyngsoe Systems er CataCap’s tredje investering siden etableringen i december 2012. Ifølge partner i CataCap Vilhelm Hahn-Petersen er der tale om en ”sweet-spot” investering for CataCap, som fokuserer på at katalysere niveauskift i virksomheder med et højt vækst- og udviklings-potentiale.

”Vi er imponerede over Lyngsoe Systems’ kompetencer og stærke markedsposition inden for RFID og sporbarhedssystemer samt det høje vidensniveau i organisationen. Lyngsoe Systems er højt respekteret blandt sine kunder for at skabe værdifulde løsninger. Vi er derfor overbeviste om, at selskabet har et markant vækst- og indtjeningspotentiale og er godt positioneret til at blive en ledende aktør på verdensplan inden for integrerede logistiksystemer. Vores mål er aktivt at medvirke til at forløse dette potentiale for niveauskift”, siger Vilhelm Hahn-Petersen

Den nuværende ledelse med Finn Mathiassen i spidsen fortsætter i selskabet, og Jørgen Bardenfleth, tidligere direktør i Microsoft, bliver ny bestyrelsesformand.

Handelen forventes endeligt gennemført medio marts 2014.

For yderligere information kontakt venligst:

CATACAP

Vilhelm Hahn-Petersen, Partner
+45 71 99 19 01
vhp@catacap.dk

LYNGSOE SYSTEMS

Finn Mathiassen, CEO
+45 96 98 09 80
fma@lyngsoesystems.com