CataCap køber 60 procent af udviklings- og entreprenørselskabet CASA A/S

21. april - 2016

Kapitalfonden CataCap erhverver aktiemajoriteten i det Horsensbaserede udviklings- og entreprenørselskab CASA A/S og indgår partnerskab med de hidtidige ejere af selskabet. Den kun ti år gamle virksomhed omsatte for over DKK 1 mia. i 2015 og har haft en gennemsnitlig årlig vækst på 55 procent siden 2012. CataCap skal bidrage til virksomhedens fortsatte vækst ved at styrke organisationen til at håndtere en stigende mængde større ordrer. Grundlæggerne Michael Mortensen, Per Hansen og Peter Rosengreen fortsætter som ledelse og får tilsammen en betydelig minoritetspost.

CASA udvikler, opfører og renoverer privatboliger, kontor- og erhvervsejendomme, butikscentre, og offentlige byggerier i hele Danmark. I 2015 nåede CASA en omsætning på DKK 1.1 mia. og et resultat før skat på DKK 86 mio. Samtidig vandt de titlen som EY Entrepreneur of the Year. Virksomhedens vækst er primært drevet af dens skalerbare struktur, evne til selv at udvikle, finansiere og realisere nye byggeprojekter samt solide byggestyringskompetencer, der sikrer, at projekter leveres til aftalt tid, kvalitet og pris.

”CASA har en unik forretningsmodel, hvor de fungerer som byggestyrer og totalentreprenør, mens byggeriet er fuldt outsourcet. Det betyder, at de løbende kan tilpasse sig markedet, fordi de hurtigt kan skalere op og ned. CASA skiller sig desuden ud ved, at de selv udvikler byggeprojekter over hele landet sammen med investorer fra ind- og udland,” siger Vilhelm Hahn-Petersen, partner i CataCap, og fortsætter:

”Vi har stor tiltro til ledelsen og medarbejderne i CASA, som kombinerer nytænkning med mange års erfaring fra byggesektoren, og vi glæder os til at bygge videre på deres imponerende resultater.”

Det er den sjette investering for den tre år gamle kapitalfond CataCap, som har fokus på mindre og mellemstore virksomheder med højt vækst- og udviklingspotentiale.

CASA har en stærk pipeline og flere industrianalyser forudser, at byggeaktiviteten i Danmark vil tage til over de kommende år. Dermed er der udsigt til fortsat travlhed for de 90 medarbejdere på CASA’s kontorer i Horsens og København. For at understøtte den fortsatte vækst og fastholde den høje projektkvalitet, vil ledelsen, i tæt samarbejde med CataCap, fokusere på at videreudvikle CASA’s organisation, processer og systemer.

”Vi er vokset rigtig meget og rigtig hurtigt de seneste par år og er i øjeblikket primært begrænsede af at kunne skalere CASA hurtigt nok op til at håndtere antallet af opgaver. Derfor er vi glade for at have fundet en partner, der kan hjælpe os med at videreudvikle forretningen, så vi fortsat kan vokse og levere kvalitetsprojekter til kunder og investorer,” fortæller Michael Mortensen, arbejdende bestyrelsesformand og grundlægger af CASA.

Michael Mortensen fortsætter i ledelsen som CEO sammen med CFO Per Hansen og COO Peter Rosengreen. Over de næste par måneder vil de sammen med CataCap nedsætte en ny bestyrelse.

Colliers International, Corporate Finance har ageret som finansiel rådgiver for sælgerne, mens Bech-Bruun har været juridisk rådgiver for sælgerne. CataCap har været bistået af Accura, Deloitte Transaction Services og Implement Consulting Group som henholdsvis juridisk, finansiel og kommerciel rådgiver.

For yderligere information kontakt venligst:

 

CATACAP

Vilhelm Hahn-Petersen, Partner
+45 26 32 64 20
vhp@catacap.dk

 

CASA

Michael Mortensen, CEO
+45 40 60 57 99
mm@casa-as.dk